Haluatko erotuomariksi? Ilmoittaudu jääkiekkotuomarin peruskurssille!

Jääkiekkotuomarina pääset kokemaan lajin aivan uudella tavalla tuomarin ominaisuudessa!

Peruskurssin sisältö

Peruskurssin ensimmäinen vaihe koostuu yhden päivän mittaisesta luento-osuudesta sekä luistelutestistä. Luento-osuudelle osallistuminen edellyttää luistelutestin läpäisyä. Luistelutestissä mitataan tuomarien luistelutaitoa suorittamalla luistelurata. Luisteluradan suorittaakseen osallistujan tulee osata etu- ja takaperinluistelu sekä kaarreluistelu etu- ja takaperin. Luento-osuuden aikana käydään läpi erotuomarin toiminta peleissä, jääkiekon säännöt sekä erotuomarikerhon toiminta.

Luistelutestin ja luennon jälkeen uusille tuomareille nimetään ensimmäiset ottelut yhdessä kokeneemman mentor-tuomarin kanssa. Mentor-tuomarit toimivat uusien tuomareiden tukena ja apuna ensimmäisten pelien ajan. Mentortuomarit antavat palautetta ja huomiota ensimmäisistä peleistä ja antavat uusille kollegoilleen neuvoja ja työkaluja oman toiminnan kehittämiseen. Mentor-otteluiden jälkeen tuomareille annetaan viralliset tuomariluokitukset, minkä jälkeen he pääsevät viheltämään otteluita omatoimisesti.

Peruskurssin toinen vaihe järjestetään kauden lopussa. Tässä vaiheessa uudet tuomarit ovat ehtineet tuomita omatoimisesti otteluita ja voidaan syvällisemmin perehtyä tuomaritoiminnan periaatteisiin. Lisäksi käydään läpi tuomaripolun eri vaiheet ja niiden asettamat vaatimukset. Peruskurssin ensimmäisen ja toisen vaiheen suoritettua arki jääkiekkotuomarina voi alkaa.

Vaatimukset

 • Osallistujan tulee olla vähintään 15-vuotias, yläikärajaa ei ole

 • Riittävä luistelutaito.

 • Halu toimia jääkiekon parissa.

 • Halu kehittyä ja oppia uutta.

Tulevat kurssit

Kauden 2024-25 peruskurssien aikataulu julkaistaan kevään aikana.

Kustannukset

Peruskurssi maksaa 20€ ja maksat sen osallistumisen yhteydessä. Kurssimaksun lisäksi sinun tulee olla erotuomarikerhon jäsen. Helsingin Jääkiekkotuomarit Ry:n liittymismaksu on 20€ ja jäsenmaksu 40€. Lisäksi sinulla tulee olla voimassaoleva Suomen Jääkiekkoliiton pelipassi, jonka hinta on 47€.

Ennakkoilmoittautuminen kauden 2024-25 peruskursseille!

Täytä alla oleva lomake ja ilmoittaudu jääkiekkotuomarin peruskurssille. Jos seuraavan peruskurssin aikataulu ei sovi sinulle, voit myös jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä, kun järjestämme peruskursseja myöhemmin.

  1. ILMOITTAUTUMINEN


  Haluan ennakkoilmoittautua kauden 2024-2025 peruskursseille.

  2. Yhteystietosi

  Etunimi (pakollinen)

  Sukunimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Katuosoite (pakollinen)

  Postinumero (pakollinen)

  Postitoimipaikka (pakollinen)

  Puhelin (pakollinen)

  Syntymäaika (pakollinen)

  3. Ylin taso pelaajana (vähintään 1 kausi)

  NHL, KHL tai LiigaMestisU20 Liiga, Miesten Suomi-sarjaU20 Mestis, U18 SM, U18 MestisNaisten LiigaU19-sarjatU17-sarjatMuut sarjatEi pelaajataustaa

  4. Muita tietoja

  Vapaa teksti

  5. Suostumus henkilötietojen käsittelyyn

  Tämä lomake kerää henkilötietojasi käytetään mahdollistamaan kurssivahvistuksen ja kurssitietojen toimittamiseen sinulle. Henkilötietoja säilytetään kuukausi kurssin päättymisen jälkeen. Tietoja ei luovuteta muuhun tarkoitukseen.

  6. Tietojen vahvistaminen

  Lisätietoja

  Jon Savén

  erotuomarivalmentaja

  jon.saven(at)hjt.fi

  Ota yhteyttä!